Aamiaisen vaikutus
Tutkijat tarkastelivat 21 henkilön aivokuvia sen jälkeen, kun koehenkilöille oli näytetty erilaisia kuvia ruoka-annoksista. Tulosten mukaan suhtautuminen ruokaan muuttui sen mukaan, oliko koehenkilö saanut aamulla jotain syödäkseen vai ei.
Aivokuvien mukaan aamupalan välistä jättäminen sai tuhdit kaloripitoiset ruoat näyttämään hyvin houkuttelevilta lounasaikaan, kun taas aamupalan nauttineiden ruokahalu pysyi aivojen tasolla paremmin kurissa kuvamateriaalia näytettäessä.
Vähäkalorisiin annoksiin aamupalan syömättä jättäneet eivät näyttäneet juuri reagoivan, vaan ainoastaan tuhdit herkut saivat aivot aktivoitumaan.
Myös käytäntö osoitti aamupalan taittavan iltapäivän ruokahaluja. Kun koehenkilöille tarjottiin lounasta aivokuvausten jälkeen, ahmivat aamupalan ohittaneet viidenneksen enemmän kaloreita toiseen vertailuryhmään nähden.
Tutkijoiden mukaan aamupalan syömättä jättäminen vaikeuttaa erityisesti laihduttamista, koska ihmisestä tulee lounasaikaan mennessä herkkuja halajava kalorihirmu.
Tutkimuksesta uutisoi BBC.